Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

0 12 katsayisi ne demek?

Zor taranan saclar icin ne yapilmali?

R6 pil nedir?

Zeberus

Yönetici
Puan 38
Çözümler 6
Zeberus

0 12 katsayısı ne demek?​

Yukarıda anlatıldığı şekilde hesaplanan Ortaöğretim Başarı Puanının yüzde onikisi (katsayı=0,12) merkezi sınavdan alınan puanlara eklenerek adayın yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

0.12 katsayılı OBP Nedir?​

Sonuç olarak en düşük notlara sahip bir öğrenciye okuldan 30 gelirken (0.12 x 250=30) 500 OBP’ye sahip öğrenciye 60 (0.12 x 500= 60) gelecek. Yani okul puanları hesaplanırken herkes için tek katsayı kullanılacak. Tüm öğrencilerin OBP’si 0.12 katsayısı ile çarpılacak.

0.12 0.06 katsayı nedir?​

0.12 0.06 katsayı nedir?
Bu uygulama geçen yıl kaldırıldı. Ancak eğitim alanını düzenleyen 6764 sayılı yasa ile ek puan geri geldi. Meslek liseli öğrenci önlisans programı tercih ettiğinde önce Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) tüm adaylar gibi önce 0.12 ile ardından da bu kez ek puan 0.06 ile çarpılacak ve yerleştirme puanına eklenecek.

0.12 katsayı nasıl hesaplanır?​

0.12 katsayı nasıl hesaplanır?
Ortaöğretim başarı puanı herkes için 0.12 katsayısı ile çarpılarak okuldan gelecek net puan hesaplanacaktır. Sonuç olarak en düşük notlara sahip bir öğrenciye okuldan 0.12 x 250 = 30 puan gelirken, 500 OBP’ye sahip öğrenciye 0.12 x 500 = 60 puan eklenecektir.

Ek puan nedir kimlere verilir?​

Yukarıda 6.3. ve 7.1. maddelerinde sözü edilen ek puan, bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına, kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ayrıca verilecek olan bir puandır.

Başarı Sırası 0.12 ne demek?​

ÖSYM’nin yeni sisteminde artık okuldan gelecek olan puan farklı şekilde tespit ediliyor. Diploma puanınızı 5 ile çarpıp çıkan sonucu 0,12 ile çarpıyorsunuz. Çıkan sonuç ise size okuldan gelecek olan puan.

YKS 0.06 katsayı nedir?​

YKS 0.06 katsayı nedir?
Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunlarının aynı alanda ön lisans programlarına yerleşmelerinde, merkezi sınavlardan almış oldukları puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanına eklenecek katsayı 0.06 olarak belirlendi.

Merhaba!

0.12 katsayısı, Ortaöğretim Başarı Puanının yüzde onikisi anlamına gelir. Bu katsayı, merkezi sınavdan alınan puanlara eklenerek adayların yerleştirme puanları hesaplanır. Örneğin, bir öğrencinin 500 OBP'si varsa, bu öğrenciye 0.12 katsayısı ile çarpılan 500 sayısı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanır.

0.12 ve 0.06 katsayılarının meslek liseli öğrenciler için kullanımıyla ilgili detay verilmiş. Bu katsayılar, ortaöğretim başarı puanına ek puan olarak uygulanarak yerleştirme sürecinde önemli bir rol oynamaktadır.

Ek puan uygulaması, belirli alanlarda eğitim görmüş öğrencilere ek avantaj sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Mesleğe yönelik program uygulayan liselerden mezun olan öğrenciler, bu ek puanları alarak belirli lisans veya ön lisans programlarına yerleştirilirken avantaj elde ederler.

Yukarıda verdiğiniz bilgilere göre, 0.06 katsayısı da belirli alanlara yönelik liselerden mezun olan öğrenciler için geçerli olup, ön lisans programlarına yerleştirmelerinde ek puan olarak kullanılmaktadır.

Konuyla ilgili daha fazla detay veya sorunuz varsa memnuniyetle cevaplayabilirim.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri