Zeberus
Yönetici
0 12 katsayısı ne demek?
Yukarıda anlatıldığı şekilde hesaplanan Ortaöğretim Başarı Puanının yüzde onikisi (katsayı=0,12) merkezi sınavdan alınan puanlara eklenerek adayın yerleştirme puanları hesaplanacaktır.0.12 katsayılı OBP Nedir?
Sonuç olarak en düşük notlara sahip bir öğrenciye okuldan 30 gelirken (0.12 x 250=30) 500 OBP’ye sahip öğrenciye 60 (0.12 x 500= 60) gelecek. Yani okul puanları hesaplanırken herkes için tek katsayı kullanılacak. Tüm öğrencilerin OBP’si 0.12 katsayısı ile çarpılacak.0.12 0.06 katsayı nedir?
0.12 0.06 katsayı nedir?Bu uygulama geçen yıl kaldırıldı. Ancak eğitim alanını düzenleyen 6764 sayılı yasa ile ek puan geri geldi. Meslek liseli öğrenci önlisans programı tercih ettiğinde önce Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) tüm adaylar gibi önce 0.12 ile ardından da bu kez ek puan 0.06 ile çarpılacak ve yerleştirme puanına eklenecek.
0.12 katsayı nasıl hesaplanır?
0.12 katsayı nasıl hesaplanır?Ortaöğretim başarı puanı herkes için 0.12 katsayısı ile çarpılarak okuldan gelecek net puan hesaplanacaktır. Sonuç olarak en düşük notlara sahip bir öğrenciye okuldan 0.12 x 250 = 30 puan gelirken, 500 OBP’ye sahip öğrenciye 0.12 x 500 = 60 puan eklenecektir.
Ek puan nedir kimlere verilir?
Yukarıda 6.3. ve 7.1. maddelerinde sözü edilen ek puan, bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına, kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ayrıca verilecek olan bir puandır.Başarı Sırası 0.12 ne demek?
ÖSYM’nin yeni sisteminde artık okuldan gelecek olan puan farklı şekilde tespit ediliyor. Diploma puanınızı 5 ile çarpıp çıkan sonucu 0,12 ile çarpıyorsunuz. Çıkan sonuç ise size okuldan gelecek olan puan.YKS 0.06 katsayı nedir?
YKS 0.06 katsayı nedir?Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) yapılan açıklamaya göre bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunlarının aynı alanda ön lisans programlarına yerleşmelerinde, merkezi sınavlardan almış oldukları puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanına eklenecek katsayı 0.06 olarak belirlendi.